Ronald Giphart

 Duncan Hoy

Ronald Giphart

interviewt 

Duncan Hoy
CEO
PLUS Retail

 

 

Een vreemde combinatie, Ronald en Duncan? Op het eerste gezicht wel, maar bij nader inzien eigenlijk helemaal niet. Duncan Hoy diende zes jaar als kapitein bij de fameuze Royal Gurkha Rifles in het Britse leger en werkte daarna voor McKinsey, C1000, Jumbo en Tesco. Sinds oktober 2018 is Duncan CEO van PLUS Retail, een supermarktformule die een naam hoog te houden heeft als het om duurzaamheid gaat.
Met de slogan ‘Goed Eten’ wil PLUS de liefde voor het product en de aandacht voor mens, milieu en dierenwelzijn benadrukken. Het heeft de formule geen windeieren gelegd. PLUS werd afgelopen jaar voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt, en beleefde bovendien voor het zesde achtereenvolgende jaar een omzetstijging boven de marktgroei.
Van retailer Duncan Hoy naar bestsellerauteur Ronald Giphart lijkt een hele stap, maar dat valt erg mee. Want goed eten is ook waar Ronald veel van houdt. Hij werd beroemd in de jaren negentig met zijn romans Ik ook van jou en Phileine zegt sorry, maar heeft zich de laatste jaren ontpopt als echte foodie. Tot februari van dit jaar schreef Ronald een wekelijkse column over eten voor het AD. Samen met zijn vrouw Mascha publiceerde hij al diverse kookboeken.

 

Terug naar programma