Jorrit KiewikMarieke DoolaardDennis Iseger 2David Klingen

       Floor Uitterhoeve

  

Van links naar rechts:  

  • Jorrit Kiewik, moderator (Director, Youth Food Movement)
  • Marieke Doolaard (CSR/Sustainability Manager, CBL)
  • Dennis Iseger (CSR & Communication Manager, Arla Foods)
  • David Klingen (Founder, Ghee Easy/Chikko Not Coffee)
  • Floor Uitterhoeve (Sustainability Manager, FNLI) 

Op internet, in de krant, in de tijdschriften, overal kom je ze tegen: de millennials. Ze zijn gemiddeld zo rond de 30, geboren tussen 1980 en 2000, en bepalen in toenemende mate het culturele en sociaal-economische klimaat van onze samenleving. Maar waarin verschilt deze generatie nu eigenlijk van haar voorgangers, en wat betekent zij voor de zo noodzakelijke verduurzaming van ons voedselsysteem? Onze panelleden gaan er over in debat, geleid door twee vragen: 1) kunnen zij als jonge managers hun duurzame ei kwijt in de foodsector of zijn ze al helemaal ingepakt door het systeem, en 2) wat is er volgens hen te verwachten van hun consumerende generatiegenoten? Zit er duurzame substantie achter de hippe buitenkant van baarden, knotjes, veganshopjes en latte macchiato’s?     

 

 

Terug naar programma